30 Temmuz 2011 Cumartesi

buda güzel görünüyor :)



Pratik Güveç
Malzemeler:
  • 1kg kuzu eti (kuşbaşıdan küçük soteden büyük doğranmış)
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 paket (750gr kadar) mantar
  • 4-5 sivribiber
  • 3 domates
  • 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • tuz
  • tane karabiber


Hazırlanması:
  1. Önce zeytinyağı ile etleri tencereye alıp bıraktığı suyu çekene kadar önce yüksek sonra kısık ateşte pişirin.
  2. Sivribiber, domates, mantarları her eklemeden sonra beşer dakika pişirerek ekleyin.10 dakika tencerenin ağzı kapalı şekilde pişirin. Tuz ve karabiberi ekleyin.
  3. Servis yapacağınız fırın kabına alın, servisten yarım saat önce 200C fırına yerleştirip önce 10 dakika ardından peynirip serpip kaşarlar eriyene kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder